Wat bieden wij

Alles in jouw ritme Plan een rondleiding
Flexibiliteit en kwaliteit:

Jouw wensen

Elk gezin is anders en elke ouder heeft andere wensen. Logisch, want iedereen heeft een ander ritme. Daarom biedt kinderdagverblijf De Papegaai kinderopvang in alle soorten en maten, naar uw wens. Kiest u voor De Papegaai, dan houden we rekening met uw wensen, nu én in de toekomst:

  • Langere openingstijden op aanvraag
  • Flexibele plaatsing
  • Plaatsingscontract voor 40 weken opvang
  • Open tussen kerst en nieuwjaarsdag (bij voldoende aanmeldingen)
  • Nieuwsbrieven
  • 10-minuten gesprekken

Langere openingstijden op aanvraag

Duren sommige werkdagen langer of heb je een lange reistijd? Hoe fijn kan het soms zijn om je kind niet om 18:00 uur maar tot 18:30 uur op te mogen halen. Zo heb je zelf minder tijdsdruk en hoef je niemand te vragen je zoon of dochter op te halen.

Gebruik maken van het extra half uurtje? De kosten worden apart in rekening gebracht, ook wanneer het half uur toch afgezegd wordt.     We hebben immers onze medewerkers ingeschakeld.

Flexibele plaatsing voor onregelmatige werktijden

Onregelmatige werktijden (onregelmatige diensten) en toch kinderopvang – het kan wel. Geef je rooster uiterlijk de laatste dag van de maand, niet voor de volgende maand maar voor de daaropvolgende maand aan ons door. Je kunt alleen dagen inplannen op de dagen die in het plaatsingscontract zijn vastgelegd. Deze dagen zijn gegarandeerd. Wil je van andere dagen gebruik maken, dan kan dat alleen na opgave via de mail en goedkeuring door de administratie. Wel leggen we het aantal dagdelen vast in het plaatsingscontract op de dagen dat we een plaatsje vrij hebben.

40 weken contract

Het 40 weken plaatsingscontract is ideaal als je werkt in het onderwijs of andere schoolgaande kinderen hebt en vrij kunt zijn in de schoolvakanties. De 12 weken zonder kinderopvang zijn de weken waarop de scholen ook gesloten zijn (zoals vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).

De Papegaai blijft flexibel: ook in de vakantieweken is extra opvang mogelijk, mits er plek is in de groep. De extra dagdelen worden apart in rekening gebracht.

Open tussen kerst en nieuwjaarsdag

De tijd tussen kerst en oud en nieuw is hectisch. Misschien moet je door de jaarafsluiting juist extra werken en heb je extra verplichtingen en eindejaar evenementen. Bij voldoende aanmeldingen opent De Papegaai ook tussen kerst en nieuwjaarsdag de deuren. Je kiest zelf de extra dagdelen, die in rekening worden gebracht.

Nieuwsbrieven

‘Het Papegaaitje’ wordt 7 keer per jaar digitaal uitgegeven. In het digitale blad lees je aankondigingen van activiteiten, nieuws vanuit onze pedagogische medewerkers en de opening- en sluitingsdagen, maar je leest er ook belangrijk nieuws van binnen en buiten ons kinderdagverblijf. 

10-minutengesprekken

We vinden goede communicatie tussen ouders en het kinderdagverblijf heel belangrijk. Essentieel zelfs, voor de ontwikkeling van het kind. We spreken ouders daarom graag even na afloop van de dag. Maar dat is ons eigenlijk niet genoeg. We organiseren een keer per jaar een 10-minutengesprek over je zoon of dochter, om elkaar te spreken over de ontwikkeling. Zo’n gesprek is altijd met een pedagogische medewerker die echt voor ‘jouw’ groep staat.

Vestiging Ariane

 

Ariane 8

3824 MB Amersfoort

033-4530244

 

Vestiging Albert Schweitzersingel

 

Albert Schweitzersingel 397

3822 BV Amersfoort

033-4553016