Welkom bij de Papepaai

De leukste en meest flexibele kinderopvang van Kattenbroek Plan een rondleidingMeer over ons
Jouw kind boven alles

Dit zijn onze kwaliteiten

Ervaren

Opvoeden is ons vak! Al jarenlang werken we met horizontale groepen, laten we kinderen de wereld binnen én buiten ontdekken en bieden we de structuur die je van een kinderopvang mag verwachten: methodisch, gezond en gezellig. Je mag onze medewerkers altijd vragen naar bijvoorbeeld beleid, methoden, activiteiten of de locatie.

Flexibel

Je zoekt een flexibel kinderdagverblijf in Kattenbroek? Dan vind je De Papegaai! Flexibel? Ja, we snappen namelijk heel goed dat geen week gelijk is en dat elk gezin anders is. Daarom kennen we dagopvang voor onregelmatige diensten of zonder de schoolvakanties. Je mag je kind al vanaf 7 uur ’s ochtends brengen! Slechts een greep uit onze flexibiliteit. Heb je vragen? Plan een rondleiding, dan vertellen we meer!

communicatie

Onze pedagogisch medewerkers zien kinderopvang het liefst zo dicht mogelijk bij de ouders bestaan. Daarom ben je als ouder altijd welkom om even te blijven hangen en te kletsen over hoe het gaat. Bovendien houden we je op de hoogte met ons nieuwsblad en spreken we je telefonisch als de situatie daarom vraagt. Je kind is welkom om bij de eerste kennismaking lekker mee te komen.

Een verlengstuk van de opvoeding

De ideale partner

Gezond eten en buiten spelen bij De Papegaai

Gezondheid, cognitieve en fysieke ontwikkeling gaat hand in hand. Daarom eten we zo veel mogelijk gezonde hapjes volgens ons voedingsplan. Verjaardagstraktaties worden gewaardeerd, maar we geven de voorkeur aan kleine, gezonde dingetjes. Het is bij ons mogelijk om kinderen tussen de middag warm te laten eten, zodat je ’s avonds iets snellers kunt maken voor het slapengaan.

Maar gezondheid is méér dan voeding! We vinden het erg belangrijk dat kinderen voldoende bewegen én spelend leren! We gaan vaak lekker naar buiten – we hebben niet voor niets een fijn dakterras op de locatie in Kattenbroek. Buiten spelen hoort bij het ontdekken van de wereld, het stimuleren van de zintuigen en het ontwikkelen van de weerstand. We blijven wel op ons eigen terrein, vanwege de veiligheid én de emotionele geborgenheid van ‘onze’ kinderen.

Ook peuteropvang in Kattenbroek

Deze kinderopvanglocatie biedt ook peuteropvang! Met twee kortere dagdelen per werkdag bieden we eigenlijk hetzelfde als een peuterspeelzaal. Anders dan kinderopvang, is peuteropvang niet per se voor werkenden. Je kiest voor een peuterspeelzaal om de ontwikkeling van je peuter te stimuleren en om het in aanraking te laten komen met andere kinderen. Dat kan met de Papegaai lekker dichtbij in je eigen wijk. We bieden peuteropvang van 8.30 tot 11.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Meer weten? Je mag ons per mail en telefoon al je vragen stellen. Je kunt ook direct een rondleiding plannen: laat het ons weten via het formulier!

Foto’s

Ontdek de Papegaai

betrokken

Horizontale groepen? We kiezen er al jaren bewust voor. We kunnen ons dagelijkse programma aanpassen op het ontwikkelingsniveau van de kinderen door ze bij elkaar te plaatsen. Bovendien eten, slapen en spelen de kinderen samen. Dat vinden we goed voor de ontwikkeling van je kind. Zeker ook omdat onze medewerkers meer tijd overhouden voor persoonlijke aandacht!

Dichtbij

Je kunt vanaf Kattenbroek in Amersfoort heel gemakkelijk bij de twee kinderopvanglocaties komen. Lekker dichtbij én bereikbaar tussen de wijk en de uitvalswegen. Ontdek het zelf en neem je kind direct mee!

lang open

Wist je dat ons kinderdagverblijf dagelijks wel 11 uur open is? We openen namelijk al om 7.00 uur voor wie op tijd richting werk vertrekt. Het eerste dagdeel eindigt om 12.30 uur en is te verlengen tot 13.30 uur; het tweede dagdeel loopt van 12.30 tot 18.00 uur en is te verlengen tot 18.30 uur. Geef je wensen door of maak een afspraak om bij ons te komen kijken in Kattenbroek.

kleinschalig

Onze peutergroepen zijn niet groter dan 16 kinderen. Voor de babygroepen is dat maximaal 10 kinderen. Op de twee locaties hebben we dagelijks plek voor 48 peuters en 29 baby’s. We kiezen bewust voor kleinschalig, zodat we tijd en aandacht hebben voor de ontwikkeling van elk kind én zo flexibel mogelijk blijven. Bovendien zijn we zo een fijne tussenstap van huis naar basisschool, waar de groepen een stuk groter zijn.

buitenspelen

Kinderen spelen bij dit kinderdagverblijf in amersfoort zo veel mogelijk buiten, om hun energie kwijt te raken en positieve energie op te doen. Stampen in de plassen, springen in de sneeuw, poedelen in een badje in de zomer: het hoort allemaal bij het ontdekken van de wereld. Op beide locaties is er een eigen tuin en dakterras voor de baby’s en peuters.

extra uren opvang

Flexibel als onze kinderopvang is, bieden we de mogelijkheid om je uren opvang af en toe te wisselen in de dagdelen waarop je kind op de opvang is. Is je kind ziek of heb je een vakantie gepland? Dan kun je de twee maanden daaromheen de dagdelen inhalen. Wil je een extra dagdeel inplannen, dan kan dat natuurlijk ook. Je mag je verzoek online aan ons doorgeven. Je legt wel een basisaantal dagdelen per week bij ons vast.

Nieuwsgierig?

Plan een rondleiding

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Vestiging Ariane

 

Ariane 8

3824 MB Amersfoort

033-4530244

 

Vestiging Albert Schweitzersingel

 

Albert Schweitzersingel 397

3822 BV Amersfoort

033-4553016